KENAPA BERAT BADAN SUSAH TURUN?

IKUTI TIPS AMALAN DAN DIET BAGI YANG SUSAH TURUN BERAT BADAN.

1) Pentingnya bersarapan.
Jangan lewat makan sarapan atau skip sarapan kerana ini akan melambatkan proses metabolisme tubuh anda. Oleh itu, wajiblah bersarapan dengan makanan yang kaya serat, protein, dan gizi, seperti sayuran, putih telur, serta susu. Jangan lupe EAT breakfast like a KING, LUNCH like a PRINCE and DINNER like a PAUPER.

2) Selamat tinggal MANIS-MANIS
Tinggalkan terus segala makanan dan minuman yang anda rase manis. Kerana ianya hanya akan membawa kepada lemak TEPU! Makanan atau minum minuman manis menyukarkan proses penurunan berat badan karena akan muncul timbunan lemak dan membuat tubuh menjadi gemuk yang tidak sihat.

3) Amalkan minum air secukupnya.
Minima amalkan minum air putih 1.5liter/25kg berat badan sehari. Air lah paling paling paling PENTING bila nak consume apa2 produk. Kenapa? Sebabnya sistem badan kita perlukan air yg banyak untuk proses menyah lelemak degil lagi tepu melalui peluh/kencing. 👌🏼 Minum air sehangat yang anda boleh minum bagi membantu proses bakar lemak.🌡

4) Amalkan minum Kopi Hijau (Green Coffee)
Biji Kopi Hijau merupakan antara bahan utama yang paling berkesan dalam pelangsingan kerana ia dapat merangsangkan minda dan meningkatkan metabolisme badan. Selain mengandungi bahan-bahan nutrisi pemakanan yang tinggi, fungsi utamanya adalah meningkatkan sirkulasi darah dan proses metabolisme dalam tempoh yang sangat singkat. Nak lebih berkesan, amalkan minum KOPI DURIAN EMAS ByDrAzlan (KDE) kerana formulasi KDE mengandungi extrak Durio zibethinus dan biji kopi hijau terpilih. Maka dengan gabungan kedua-dua bahan utama ini ia mampu menggandakan kesan mencairkan lemak sebanyak 3 kali ganda lebih pantas.

5) Elakkan makan tengah malam(supper). 🍴
Di waktu tengah malam, tubuh kita kurang melakukan aktiviti maka karbohidrat tidak terlalu diperlukan waktu ini. Bahaya makan tengah malam sebabnya tubuh kita dah penat untuk proses makanan tersebut. Sebab itu, makan di waktu tengah malam cenderung untuk kegemukan.

6) Bersenam dan banyakkan bergerak.
Nak kurus dan slim wajiblah bersenam. Bagi anda yang memiliki banyak masa disarankan mengikuti program penurunan badan dengan melakukan olahraga secara teratur baik berjoging, senam aerobik, mahupun bersukan. Jika dah tak ada masa sangat, memadai perbanyakkan berjalan misalnya menggunakan tangga dan sering berjalan-jalan di tempat kerja. Senaman ringan2 pun memadai, asallkan dapat membantu membakar kalori dalam tubuh.

7) Tidur secukupnya.
Kajian dilakukan oleh Universitas Wincosin, Amerika Serikat menemukan bahawa kurang tidur boleh menyebabkan peningkatan kadar BMI tubuh anda atas faktor perubahan hormon yang disebut sebagai hormon leptin dan ghrelin.

8) Wajiblah berDETOX
Pada yang rasa berat dia turun slow dari orang lain, percayalah…badan yg penuh toksin jahat akan buat ape saje supplement kita consume jadi sia2. Toksin yang menebal menyukarkan khasiat supplemen meresap dalam badan. TERBAIK jika berDETOX dengan TRIPLE-T ByDrAzlan. Dijamin berkesan dan selamat. 👍🏼

Yang prihatin,
Stokis Che Mas 0193990288
Perunding dan Pengedar Berdaftar ByDrAzlan